28 Mart 2009 Cumartesi

Benim Şarkım

Faili meçhul acıların, trajik hayatların, elma kokulu mumların ve gözyaşlarını tükendiği yerde başlar benim şarkım. Bir nefes, bir nefes daha ... Sonrası ciğerlerimdeki oksijenin özgürlüğüdür. Yitmemiş, bitmemiş bir mevsimin en güzel gününde hiçbir şey duymazken sessizlikten sağır olmuş kulaklarım, o melodiyi seçebildi sadece uzaklardan. Hayata tutunmak için bir sebep lazımdı belki de. Çünkü ne güzel gözlü kadınlar kalmıştı artık ne de uzun boylu erkekler. Herkes ve her şey tek bir fabrikanın ürünüymüşçesine sıradan.

Birileri bir hata yapmış olmalı geçmişte. Belki de anahtarını evde unutmuştur. Ya da belki kendini unutmuştur. Sevgilisini aldatmıştır belki. Ya da belki kendini aldatmıştır. Ama ortada bir hata var. Marjinal olmak adına yapılmış ve çapulcu olmaktan öteye gidememiş bir hata. Hata olduğu fark edilmemiş bir hata ... İşte tam da bu hatanın içinden doğar benim şarkım. Her bir notasını ondan alır ve her bir kelimesini ona atfeder.

Hata üzerine kurulmuş bir hayattan çok daha tehlikelidir, hata üzerine kurulmuş bir şarkı. Milyonların hayatını hata kılan bir şarkı ... Kabullenmek lazım hatalarımızı o zaman ve sessiz olmak lazım. Bırakalım da şarkı kapatsın gözlerimizi ve yine o açsın. Zaten bir hatalarından bir de şarkılardan vazgeçemez insan.

1 yorum:

nox dedi ki...

hata benimse
şarkı benimse
nefes benimse
ve
ben
hatanın şarkının nefesin
kendisi isem,
vazgeçememek
..
. . ..
.