16 Nisan 2009 Perşembe

Mavi Kuş

Bir kız vardı güzeldi sanki ... Ufacık fıçıcık içi dolu neşecikti. Sonra içi dolu bunalım oldu ama kendisi de beğenmedi bu yeni durumunu - ki sonra da normale döndü zaten. Kitapları, şarkıları, kedileri, kıskançlıkları, yemeye doyamadığı ojeleri eksik olmadı hiç hayatından. Dictionary girl olarak doğdu, ucube olarak büyüdü ve bir psikolog olarak ölmeye hazırlanıyor.

Çok da uzun süre olmadı aslında bu hayata geleli - sadece 19 sene - ama yüreğinde beyninde 19 seneden çok daha fazlasını taşır o. Kocaman beklentileri yoktur hayattan; bir sürü kitap, iyi bir dost ve biraz da huzur yeter de artar bile ona. Tasfiri zor bir yalınlık içindedir aslında. Ne silik bir kişilik ne kendini kabul ettirme çabası içerisindeki bir özentidir. Her şeyden haberdar, her şeyin farkında ama hep geri planda ...

Aslında bu yazı çok uzun zaman önce yazıldı ve dün yayınlanması gerekiyordu. Ama insan her istediğini her zaman yapamıyor. Dün doğum günüydü o 19 yaşındaki küçük kızın. Sanırım yaşlanıyor yavaş yavaş ama hiç büyümeyeceğine şüphem yok. Hep mutlu ol Gil, hep gülümse Mavi Kuş, hala güzel şarkıların varken yıldızlara ve denizlere söyle gitsin bizlere =)

0 yorum: