23 Nisan 2009 Perşembe

Bir Şeyler Yapmalı

Elimdeki çakıl taşlarından, bir kaç metre eski misinadan, göz yaşı şişelerimizden, yosun kokusundan, uzun zaman önce kaybolmuş ve yeni yeni ortaya çıkmaya başlamış hatıralardan, meyve kabuklarından, tütsü kalıntılarından ve aklımın ucundan geçmesi muhtemel her türlü gereksiz şeyden bir saray inşaa ettim şu sıralar. Çok basit ve boş bir işmiş gibi görünüyor aslında ama kesinlikle öyle değil.

Şimdi birkaç satır yazsam mesela. Yıllar sonra bu eskimiş cümlelere geri döndüğümde belki hâlâ aynı şeyleri düşünüyor olmayacağım; ama yaşanmışlığı hissettiren her şey değerlidir. Tıpkı çakıl taşları, yosun kokusu ve tütsü kalıntıları gibi ... Ama yok etsem göz yaşı şişelerini, meyve kabuklarını ve bu satırları ne kalır geleceğe ufak tefek, silik hatıralardan başka ?

Ve soyut olan hiçbir şey somutlar kadar tatminkar değildir. Eskimiş misinayı aldığında eline deniz kokusunu ciğerlerinde, balıkların oynayışını ellerinde hissedebilirsin. Ancak o balıkları hayal etmekle dokunamazsın onlara. "Hayal etmek başarmanın yarısıdır." , "Hayal etmek gerçeğin tahtına göz dikmektir." doğru! Ama hayal sadece hayalse sadece hayal olarak kalır. O zaman bir şeyler yapmalı hayaller için ve onları gerçek kılmak için.

0 yorum: